Verpakking & Milieu

M o b i e l e f r u i t e n n o t e n p e r s z e v e r g e m

Verpakking & Milieu

Milieu

Onze gronden worden bemest met eigen compost oa gemaakt van appelpulp, op vrije percelen worden bloemenweides ingezaaid.

De paden worden minimaal gemaaid om ook daar bloeiende planten de kans te geven en zo samen met de bloemenweides nuttige insecten aan te trekken en te voeden.

Na de bloei voorzien o.a. zonnebloem, koolzaad, boekweit.... de vogels de ganse winter van eten.

Ook worden niet alle vruchten van de struiken en bomen geplukt zodat de vogels reserve hebben en helpen ons op hun beurt om de schadelijke insecten op te ruimen.

Zo proberen we een biotoop te scheppen om een evenwicht te creeren van nuttige en schadelijke insecten op de kwekerij. Als bio tuinbouw bedrijf staan we onder controle van Certisys.

De houtkanten van de 28ha kwekerij geven een wisselwerking aan dier, flora en mens .

Deze geven ook de houtsnippers voor de automatische houtsnipperkachel van 100KW die voor de warmte voorziening zorgt op het bedrijf.

Via de zon voorzien we ruim voldoende in onze elektriciteits behoefte.

 

 

Verpakking

Bag-in-box

Het principe van bag-in-box is simpel, een soepele zak in een doos die krimpt en zich zo aan de resterende sapvolume aanpast naarmate er via het kraantje sap getapt wordt. Er komt dus geen lucht bij het sap.

Eens de doos geopend mag de doos niet meer recht gezet worden , er dient steeds sap tegen het kraantje te staan,anders komt er lucht in de zak en wordt het vacu├╝mproces teniet gedaan.

De bag in box heeft een lagere voetafdruk dan flessen op het gebied van transport omdat deze minder plaats inneemt en niet dient getransporteerd te worden bij hergebruik.

Ook de reiniging van de de flessen vraagt meer energie naar transport ,opwarming water etc..

Studie op aanvraag te verkrijgen

De crt doos kan hergebruikt worden bij de eerstvolgende persing.

 

 

Mobiele fruitpers - Notenpers Lerouge: uw eigen fruit laten persen op locatie ┬ę2016