NOTEN PERSEN

 

 

Over ons

 

We zijn een Vlaams bedrijf dat reeds tientallen jaren actief bezig is in de ambachtelijke verwerking van plantaardig materiaal.

Reeds van in de kindertijd werd Frédéric Lerouge geprikkeld door de geur, de kleur en de smaak die de notenlaar vrijgeeft in zijn ouderlijke tuin.

Later werd via verschillende reizen, bezoeken en stages bij notenkwekers en oliepersers de kennis opgedaan.

Via de Mobiele fruitpers kregen we vaak de vraag of we ook noten konden persen tot notenolie.

Sedert 2011 maken we zeer lekkere notenolie uit onze contreien.

De noten worden van elke boom apart behandelt en zo kan nadien ook de boom gelokaliseerd worden.

We mengen geen olie van verschillende streken of bomen door elkaar. Zo hebben we notenolie van de Vlaamse Ardennen,van die bepaalde boom ..... .

 

De koudgeperste olie is met zijn lichte smaak een ware delicatesse, zijn smaak is subtieler, geparfumeerder en fruitiger dan de geraffineerde notenolie die op de gangbare markt verkrijgbaar is.

De olie is niet gefilterd, maar natuurlijk bezonken na enkele weken.

De voordelen voor de gezondheid zijn dezelfde als die van ganse noten. De olie is geconcentreerder dan de hele noten.

 

Warm geperste olie of noten die geroosterd werden geven hun olie gemakkelijker vrij en smaken sterker door, maar verliezen ook voedingsstoffen zoals omega 3.

Notenolie in de handel werd ook vaak bekomen door chemische bewerkingen van de noten met oplosmiddelen om zo de olie volledig vrij te krijgen.

 

We werken deels als een coöperatieve. U kunt uw noten binnenbrengen en gratis laten persen, maar je laat dan een deel van de opbrengst van de olie achter als vergoeding.Bij voldoende hoeveelheid krijgen de mensen de garantie de olie van hun eigen noten terug! De noten worden steeds onder een traceerbaar systeem gesorteerd en apart bewerkt.

Sedert 2015 hebben we een gloednieuwe productielijn om de noten van noot tot olie om te toveren. We werken ook samen met verschillende sociale instellingen uit de buurt om " de harde noten "te kraken.

 

 

 

M o b i e l e f r u i t e n n o t e n p e r s z e v e r g e m

Uw noten laten persen tot goudeerlijke olie

Mobiele fruitpers - Notenpers Lerouge: uw eigen fruit laten persen op locatie ©2016